Weg met pijn, vermoeidheid en irritatie

Pijn, vermoeidheid en irritatie is het signaal van uw lichaam om te vertellen dat er iets niet klopt. De oorzaak vraagt om aandacht én een oplossing om verdere pijn en schade te voorkomen.

Goede schoenen zijn een belangrijk startpunt om bewegings en/of voet gerelateerde klachten* te voorkomen of te verhelpen. De combinatie met Formthotics zorgt voor optimale ondersteuning voor uw voeten en maximaal rendement van uw schoeisel.

*Bij hevige en blijvende pijnklachten adviseren wij om een medisch specialist te raadplegen.

Skeleton-large-nohead

Zuinig zijn op je lijf

Te veel druk op de hiel en de voorvoet door het verkeerd afwikkelen van de voet (overpronatie of supinatie) wordt gecorrigeerd. Dit is een van de meest voorkomende oorzaken van pijn- en vermoeidheidsklachten. Formthotics zorgt voor een optimale verdeling van het lichaamsgewicht over uw voeten en is zo zuinig met uw voeten.

De voordelen van Formthotics:


– optimale drukverdeling
– meer demping en comfort
– steun en stabiliteit voor uw voeten en enkels
– corrigeren van voetstand en onderlijf
– betere pasvorm (omdat ze vormen naar uw voeten)

Waarom extra ondersteuning voor uw voeten?

De mensheid loopt al duizenden jaren over onze planeet, dus waarom zouden onze voeten extra steun nodig hebben? Onze voeten zijn ontworpen voor zachte ondergronden, maar nu zetten we onze voetstappen voornamelijk harde, vlakke betonnen ondergronden.

Onze levensstijl is bovendien ingrijpend veranderd. We besteden veel van onze tijd aan een bureau of voor de televisie. Wanneer we onszelf fysiek uitdagen, komen de minder gebruikte gewrichten, spieren en pezen onder druk te staan.

Modern schoeisel biedt bovendien niet altijd de juiste ondersteuning voor de voeten. Vaak dragen we schoenen voor hun goede looks, zonder stil te staan bij de vermoeidheid en pijn die zo kan ontstaan. Formthotics zijn dan de oplossing om uw voeten een handje te helpen.

Sinds 1984 geïnspireerd door de natuur

Formthotics is geboren tijdens een strandwandeling op blote voeten. De inspiratie volgde uit de observatie dat het zand de voet optimaal ondersteunt. Stap na stap, en op natuurlijke wijze. Lopen op schoenen zou net zo fijn moeten zijn als lopen op blote voeten in het zand. Vanuit deze filosofie ontwikkelde Dr. Charlie Baycroft in 1984 het eerste paar Formthotics.

De uitvinding van Formax schuim, dat door lichaamstemperatuur is te vormen, betekende de definitieve doorbraak. Sindsdien ervaren miljoenen mensen over de hele wereld de toegevoegde waarde van de inlegzolen uit Nieuw-Zeeland.

Al ruim 30 jaar

Al ruim 30 jaar biedt Formthotics optimaal comfort en ondersteuning tijdens werken, sporten en vrije tijd dankzij de combinatie van een ontwerp op basis van medische wetenschap en een reeks unieke producteigenschappen.

Dankzij de brede collectie is Formthotics toepasbaar in alle soorten schoenen en geschikt voor alle activiteiten en avonturen die mensen dagelijks aangaan.

Formthotics ondersteunt de voet op natuurlijke wijze, waardoor u meer comfort ervaart. Door het lichaamsgewicht over u hele voet te verdelen wordt overbelasting van spieren, pezen en gewrichten tegen gegaan.

Plezier, prestaties, preventie

Ongeacht de activiteit of het type schoen helpt Formthotics mensen om meer te genieten van het leven, meer energie te ervaren tijdens werk, sport en vrije tijd, blessures te voorkomen en zelfs te verhelpen. Step into your power met Formthotics!

De kracht van Formthotics

Formthotics combineert een uniek ontwerp, materiaalkeuze en productietechniek tot de ultieme maatwerk inlegzool. Ons doel is een natuurlijke passing met optimale ondersteuning en comfort voor uw voet. Formthotics worden op wetenschappelijke basis ontworpen en geproduceerd door Foot Science International in Nieuw-Zeeland.

thermoformable

Te vormen door warmte

Formthotics zijn te vormen door warmte (thermoformable) op relatief lage temperatuur en behouden daarbij hun unieke vorm. De inlegzool wordt zo exact gevormd naar de contouren van uw voet én uw schoen, zodat een unieke pasvorm op maat ontstaat.

Formax

Foot Science International’s exclusieve foam is gemaakt van hoogwaardig ‘closed cell’  polyethyleenschuim. Het is de intelligente basis voor de meest veelzijdige, lichtgewicht en ondersteunde inlegzool mogelijk.

Arch-support

Ondersteuning voetboog

De unieke druppelvormig gefreesde ondersteuning voor de voetboog zorgt ervoor dat uw voet is ondersteund in de neutrale positie en biedt ondersteuning voor de middenvoet in langs-, dwars- en diagonale richting.

Iconen

Hiel cup

De diepe hiel cup zorgt voor een verbeterde ondersteuning en positionering van de hiel en de totale voet, draagt actief bij aan het absorberen van trillingen en het minimaliseren van overbelasting van de hiel.

Antibacterieel & antischimmel

Formthotics bevat Ultra-Fresh™ dat de groei van bacteriën en schimmels afremt en zo zweetvoeten en transpiratie tegengaat. Het draagt actief bij aan het gezond houden van uw voeten.

ShockStop

Sommige Formthotics zijn voorzien van ShockStop, een unieke mix van foamsoorten dat zorgt voor maximale schokabsorptie en schokdemping. Dit minimaliseert effect op de spieren, gewrichten en pezen en draagt bij aan een sneller herstel na prestaties. Onafhankelijke laboratorium tests hebben aangetoond dat ShockStop ruim twee keer zo effectief is als andere materialen.

3D gefreesd

Ieder paar Formthotics wordt 3D gefreesd uit een massief blok schuim. Dit high tech proces zorgt voor een consistente schuimstructuur met als voordelen maximale ondersteuning voor uw voeten en het minimaliseren van drukpunten over meerdere jaren.