Rugklachten zijn grootste oorzaak van verzuim

U zult als ondernemer de cijfers wel kennen: zo’n 2,4 miljoen Nederlanders kampen met chronische lage rugklachten. Bijna 9% van alle verzuimdagen is het gevolg van lage rugklachten, van de arbeidsongeschikten is 14% van de mensen arbeidsongeschikt door rug-gerelateerde aandoeningen. Formthotics helpt bij het voorkomen, verminderen en oplossen van lage rugklachten, zoals bewezen in diverse wetenschappelijke studies (klik).

Het menselijk lichaam zal er alles aan doen om balans te zoeken zodra het uit evenwicht wordt gebracht. Overbelasting en een verkeerde houding zijn de twee belangrijkste oorzaken van lage rugpijn. Circa 90% van alle rugklachten hebben geen duidelijke medische grondslag en zijn hieraan toe te schrijven.

Aanpakken bij de basis

Overpronatie, teveel druk op de binnenkant van de voet, komt bij ontzettend veel mensen voor. Uit recent onderzoek is gebleken dat het dragen van corrigerende steunzolen, zoals Formthotics, de pijn in onderrug bij 68% van de mensen vermindert. Het looppatroon wordt gecorrigeerd, de lichaamshouding verbetert en de spieren in de rug kunnen ontspannen.

Medische wetenschap voor dagelijks gebruik

De Formthotics inlegzolen zijn een uitvinding van Dr. Charlie Baycroft, een Nieuw-Zeelandse sportarts gespecialiseerd in het spierenstelsel en voetproblemen. De basis voor Formthotics ligt in de medische wetenschap. Dit ziet u terug in het ontwerp. De verhoging ter ondersteuning van de mediale voetboog, de diepe cup voor de hiel en de verkanting aan de onderzijde voor de transversale en laterale voetboog zijn de meest zichtbare voorbeelden.

Maatwerk is standaard

Formthotics is vormbaar door hitte. Zo ontstaat een exacte pasvorm die perfect is afgestemd op uw voet. Formax schuim vormt zich onder invloed van hitte op relatief lage temperaturen en behoudt daarbij zijn unieke vorm en model. Deze onderscheidende eigenschap zorgt voor een exacte passing van de zool tussen zowel uw voeten als uw schoenen.

Wees verzuim te slim af

Investeer in de gezondheid en het energieniveau van uw medewerkers door preventief te kiezen voor Formthotics. De investering in Formthotics zijn minimaal in vergelijk met de kosten voor de werkgever van een zieke medewerker. Wij maken graag een rekenvoorbeeld op maat.

Extra energie bij iedere activiteit

Heeft u de ambitie om uw sportieve of professionele prestaties te verbeteren? Bent u op zoek naar extra comfort en ondersteuning in uw schoenen?

De uitgebreide collectie van Formthotics is specifiek ontworpen voor gebruik in uw type schoen. Formthotics Sport, Everyday en Jeugd helpen om het meeste uit uw schoenen te halen, geven optimale ondersteuning bij iedere beweging en garanderen maximaal plezier tijdens uw activiteiten.

De kracht van Formthotics

Formthotics combineert een uniek ontwerp, materiaalkeuze en productietechniek tot de ultieme maatwerk inlegzool. Ons doel is een natuurlijke passing met optimale ondersteuning en comfort voor uw voet. Formthotics worden op wetenschappelijke basis ontworpen en geproduceerd door Foot Science International in Nieuw-Zeeland.

thermoformable

Te vormen door warmte

Formthotics zijn te vormen door warmte (thermoformable) op relatief lage temperatuur en behouden daarbij hun unieke vorm. De inlegzool wordt zo exact gevormd naar de contouren van uw voet én uw schoen, zodat een unieke pasvorm op maat ontstaat.

Formax

Foot Science International’s exclusieve foam is gemaakt van hoogwaardig ‘closed cell’  polyethyleenschuim. Het is de intelligente basis voor de meest veelzijdige, lichtgewicht en ondersteunde inlegzool mogelijk.

Arch-support

Ondersteuning voetboog

De unieke druppelvormig gefreesde ondersteuning voor de voetboog zorgt ervoor dat uw voet is ondersteund in de neutrale positie en biedt ondersteuning voor de middenvoet in langs-, dwars- en diagonale richting.

Iconen

Hiel cup

De diepe hiel cup zorgt voor een verbeterde ondersteuning en positionering van de hiel en de totale voet, draagt actief bij aan het absorberen van trillingen en het minimaliseren van overbelasting van de hiel.

Antibacterieel & antischimmel

Formthotics bevat Ultra-Fresh™ dat de groei van bacteriën en schimmels afremt en zo zweetvoeten en transpiratie tegengaat. Het draagt actief bij aan het gezond houden van uw voeten.

ShockStop

Sommige Formthotics zijn voorzien van ShockStop, een unieke mix van foamsoorten dat zorgt voor maximale schokabsorptie en schokdemping. Dit minimaliseert effect op de spieren, gewrichten en pezen en draagt bij aan een sneller herstel na prestaties. Onafhankelijke laboratorium tests hebben aangetoond dat ShockStop ruim twee keer zo effectief is als andere materialen.

3D gefreesd

Ieder paar Formthotics wordt 3D gefreesd uit een massief blok schuim. Dit high tech proces zorgt voor een consistente schuimstructuur met als voordelen maximale ondersteuning voor uw voeten en het minimaliseren van drukpunten over meerdere jaren.

Sinds 1984 geïnspireerd op de natuur

Formthotics is geboren tijdens een strandwandeling op blote voeten. De inspiratie volgde uit de observatie dat het zand de voet optimaal ondersteunt. Stap na stap, en op natuurlijke wijze. Lopen op schoenen zou net zo fijn moeten zijn als lopen op blote voeten in het zand. Vanuit deze filosofie ontwikkelde Dr. Charlie Baycroft in 1984 het eerste paar Formthotics.

De uitvinding van Formax schuim, dat door lichaamstemperatuur is te vormen, betekende de definitieve doorbraak. Sindsdien ervaren miljoenen mensen over de hele wereld de toegevoegde waarde van de inlegzolen uit Nieuw-Zeeland.

Al ruim 30 jaar

Al ruim 30 jaar biedt Formthotics optimaal comfort en ondersteuning tijdens werken, sporten en vrije tijd dankzij de combinatie van een ontwerp op basis van medische wetenschap en een reeks unieke producteigenschappen.

Dankzij de brede collectie is Formthotics toepasbaar in alle soorten schoenen en geschikt voor alle activiteiten en avonturen die mensen dagelijks aangaan.

Formthotics ondersteunt de voet op natuurlijke wijze, waardoor u meer comfort ervaart. Door het lichaamsgewicht over u hele voet te verdelen wordt overbelasting van spieren, pezen en gewrichten tegen gegaan.

Plezier, prestaties, preventie

Ongeacht de activiteit of het type schoen helpt Formthotics mensen om meer te genieten van het leven, meer energie te ervaren tijdens werk, sport en vrije tijd, blessures te voorkomen en zelfs te verhelpen. Step into your power met Formthotics!