Gebruikers

Lynn Weegink uit Hengelo:

“De kniepijn (patellofemoraal pijnsyndroom, red,) was zo erg, dat ik minder moest gaan hockeyen. Op advies van Stefan van Fysiomedics draag ik sinds een half jaar sportzolen van Formthotics.

Om mijn voeten te corrigeren had ik al eerder zolen, maar die hadden nauwelijks effect. Deze Formthotics bevallen me heel goed. De pijn in mijn knieën is weg.

Twee keer per week naar Stefan Pol van Fysiomedics voor therapie en de sportzolen in mijn schoenen hebben ervoor gezorgd dat ik weer voluit kan hockeyen. Dus dat is helemaal geweldig.”

Anke Wassens, anesthesie assistent, uit Denekamp

“Na een dienst had ik vrijwel altijd vermoeide benen, last van mijn knieën en pijn in mijn onderrug. Ik sta en loop veel in het ziekenhuis. Zeker 6,5 van de 8 uur. Sinds ik Formthotics inlegzolen draag in mijn medische klompen heb ik nergens last meer van. Al mijn klachten zijn verdwenen.

Ik sta rechter op dankzij de zolen, omdat mijn bekken worden gekanteld. Ik werk op twee locaties van het ziekenhuis. Aanvankelijk had ik op één locatie wel Formthotics in mijn klompen en op de andere niet. Nou, dat heb ik geweten: de pijn was direct weer terug.

Tegenwoordig draag ik Formthotics in al mijn schoenen. Ik zou niet meer zonder willen!”

Jan Willem Kalsbeek, hardloper, uit Zwolle

“Hardlopen was voor mij de laatste jaren vooral een synoniem voor blessures. Ik kreeg overal last van en dan vooral van mijn rechterheup. Een vriend van me raadde de inlegzolen van Formthotics aan. Dat was augustus vorig jaar.

Met deze zooltjes ben ik weer voorzichtig begonnen met lopen. Het idee was aanvankelijk om niet meer te lopen dan 5 kilometer, want ik wilde niet weer geblesseerd raken. Maar eigenlijk al vanaf het eerste loopje bleven de pijntjes uit. Ik kreeg weer plezier in het lopen en liep al na een paar maanden probleemloos 10 kilometer.

Afgelopen zondag, 8 maanden later, heb ik mezelf voor het eerst serieus getest op de 10 Engelse mijl tijdens de Cascadeloop in Hoogeveen. Het ging erg lekker en met de tijd ben ik dik tevreden: 1:21,11. En de dag erna heb ik alleen maar spierpijn, verder niets. Mijn volgende doel is een halve marathon. Op Formthotics natuurlijk.”

Marjan Seeleman van Pedicurepraktijk De Goudsblom (Harderwijk) ontving een mooie recensie van een ex-militair die inmiddels de 80 is gepasseerd:

“Ik heb nog nooit zulke fijne inlegzolen gehad. Het comfort is veel beter dan mijn oude podozolen. Ik loop weer drie kwartier naar de stad en drie kwartier terug. Eerder stapte ik op de fiets, omdat mijn likdoorn zo’n pijn deed. Maar die is met Formthotics verdwenen. Ik ben heel blij met mijn zolen, want ook mijn voeten blijven veel warmer.”

(foto: archief Shutterstock)

Anke Wassens, fanatiek wandelaar, uit Denekamp:

“Drie keer per week wandel ik 10 kilometer. Voorheen was dat wel zo’n beetje het maximum. Ik heb na het afscheuren van mijn kruisband een nieuwe voorste kruisband gekregen. Daardoor vond ik het na 10 km wandelen voorheen wel welletjes door de pijn in mijn knie.

Sinds ik loop met Formthotics denk ik na 10 kilometer ‘ik kan nog wel 10 kilometer lopen.’ En dat is echt heerlijk. Ik had al goede verhalen gehoord over Formthotics, maar ik had niet verwacht dat ze mijn pijn zouden kunnen wegnemen. Ik heb totaal geen last meer van mijn knie.

Tegenwoordig draag ik Formthotics in al mijn schoenen. Ook tijdens mijn werk als anesthesie assistent in het ziekenhuis. Ik zou niet meer zonder willen!

Op mijn aanraden lopen inmiddels ook mijn broers, de ene is politie-agent, de ander heeft een doorgezakte voorvoet, en mijn vader met veel plezier op Formthotics.”

Nanda Diekerhof uit Bathmen:

“Ik had last van een ontsteking aan de achterkant van mijn hak. Plus een hak die een te zacht kussentje heeft aan de onderkant. De podotherapeut gaf aan dat dit laatste waarschijnlijk zorgt voor mijn achillespees problemen bij wandelen en volleyballen.

Ik had schoenen die ik niet meer aan kon omdat het pijn deed aan mijn achillespees. Vanaf het begin voelden de Formthotics goed en werd de pijn al minder. Na langer gebruik van de zooltjes namen mijn klachten nog verder af. Nu kan ik alle schoenen zonder problemen aan.

Sinds ik loop op Formthotics zooltjes heb ik helemaal geen spierpijn of last van mijn rug of knieën gehad.”