Formthotics wil samen met jou Nederland vitaal houden

Om nog meer mensen actief en vitaal te mogen houden zoekt Formthotics Benelux nieuwe samenwerkingen met pedicures in Nederland en België. Vakkennis en hart voor mensen (en voeten) zijn gezamenlijke waardes en dat is een fijne basis voor langdurige samenwerking en een gedegen persoonlijk advies voor de cliënt.

Anders dan andere aanbieders houdt Formthotics mensen vitaal door de wetten van de natuur te volgen. Dankzij het gepatenteerde Formax foam maakt de gebruiker met zijn of haar eigen voeten zolen op maat. Dit maakt Formthotics inlegzolen een natuurlijke aanvulling voor iedere pedicurepraktijk.

De inlegzolen uit Nieuw-Zeeland zijn bewezen effectief bij drukpunten en andere voetklachten, hielspoor, achillespees problemen, scheenbeen klachten, runners knee, onderrug- en heupklachten. Dit wordt ondersteund door recente wetenschappelijke onderzoeken. Door een breed scala aan modellen is voor iedere voet, schoen en activiteit een comfortabele oplossing beschikbaar.

Het idee voor Formthotics werd geboren toen Dr. Charles Baycroft voelde hoe zijn blote voeten werden gedragen door het natte strandzand. De observatie is sinds 1984 de basis voor unieke inlegzolen, waarbij comfort en effectiviteit samen op lopen. Inmiddels biedt Formthotics miljoenen mensen ter wereld een oplossing bij problemen aan voeten en onderlijf.

Formthotics Benelux biedt haar dealers naast een topproduct, een gezonde marge, ondersteuning bij marketing en een unieke 30 dagen niet goed geld terug garantie.

Heb je inmiddels interesse in Formthotics als natuurlijke aanvulling voor jouw praktijk? Stuur dan een mailtje naar formthotics@besports.nlof bel met Bart-Jan (06-42221338) of Ewout van Doorn (06-39633995).

Je maakt maatwerk met uw eigen voet

Dankzij het Formax foam vormt Formthotics zich naar iedere voet (zonder concessies te doen aan steun en drukverdeling).

Waarom past Formthotics bij iedereen?

Formthotics is vormbaar door hitte. Zo ontstaat een exacte pasvorm die perfect is afgestemd op uw voet. Formax schuim vormt zich onder invloed van hitte op relatief lage temperaturen en behoudt daarbij zijn unieke vorm en model. Deze onderscheidende eigenschap zorgt voor een exacte passing van de zool tussen zowel uw voeten als uw schoenen.

De voordelen van Formthotics:

– optimale drukverdeling
– meer demping en comfort
– steun en stabiliteit voor uw voeten en enkels
– corrigeren van voetstand en onderlijf
– betere pasvorm (omdat ze vormen naar uw voeten)

thermoformable

Te vormen door warmte

Formthotics zijn te vormen door warmte (thermoformable) op relatief lage temperatuur en behouden daarbij hun unieke vorm. De inlegzool wordt zo exact gevormd naar de contouren van uw voet én uw schoen, zodat een unieke pasvorm op maat ontstaat.

Arch-support

Ondersteuning voetboog

De unieke druppelvormig gefreesde ondersteuning voor de voetboog zorgt ervoor dat uw voet is ondersteund in de neutrale positie en biedt ondersteuning voor de middenvoet in langs-, dwars- en diagonale richting.

Iconen

Hiel cup

De diepe hiel cup zorgt voor een verbeterde ondersteuning en positionering van de hiel en de totale voet, draagt actief bij aan het absorberen van trillingen en het minimaliseren van overbelasting van de hiel.

SetWidth600-Formthotics-heating-machine-white-shoe
tech-red

Sinds 1984 geïnspireerd door de natuur

Formthotics is geboren tijdens een strandwandeling op blote voeten. De inspiratie volgde uit de observatie dat het zand de voet optimaal ondersteunt. Stap na stap, en op natuurlijke wijze. Lopen op schoenen zou net zo fijn moeten zijn als lopen op blote voeten in het zand. Vanuit deze filosofie ontwikkelde Dr. Charlie Baycroft in 1984 het eerste paar Formthotics.

De uitvinding van Formax schuim, dat door lichaamstemperatuur is te vormen, betekende de definitieve doorbraak. Sindsdien ervaren miljoenen mensen over de hele wereld de toegevoegde waarde van de inlegzolen uit Nieuw-Zeeland.

Al ruim 30 jaar

Al ruim 30 jaar biedt Formthotics optimaal comfort en ondersteuning tijdens werken, sporten en vrije tijd dankzij de combinatie van een ontwerp op basis van medische wetenschap en een reeks unieke producteigenschappen.

Dankzij de brede collectie is Formthotics toepasbaar in alle soorten schoenen en geschikt voor alle activiteiten en avonturen die mensen dagelijks aangaan.

Formthotics ondersteunt de voet op natuurlijke wijze, waardoor u meer comfort ervaart. Door het lichaamsgewicht over u hele voet te verdelen wordt overbelasting van spieren, pezen en gewrichten tegen gegaan.

Plezier, prestaties, preventie

Ongeacht de activiteit of het type schoen helpt Formthotics mensen om meer te genieten van het leven, meer energie te ervaren tijdens werk, sport en vrije tijd, blessures te voorkomen en zelfs te verhelpen. Step into your power met Formthotics!

Formthotics Logo Website New

Dealers

Over Formthotics

Zorg medewerkers & organisaties

Contact

Volg ons op social media