FAQ, veelgestelde vragen over Formthotics

Wat zijn Formthotics?

Formthotics™ zijn revolutionaire inlegzolen. Ze worden gebruikt voor de behandeling van blessures en pijn aan het onderlijf, en ook voor blessurepreventie, verbeterde prestaties en verbeterd comfort. Formthotics™ vormen zich door het thermoplastische karakter naar de voet en schoen van de patiënt en zijn eventueel nog verder op maat te maken door additionele wedges en bewerkingen.

Onderzoek en studies tonen aan dat de meeste mensen kunnen profiteren van het gebruik van inlegzolen in hun schoenen. Enkele referenties naar ondersteunend wetenschappelijk onderzoek:

‘Comparative trial of the foot pressure patterns between corrective orthotics, Formthotics, bone spur pads and flat insole in patients with chronic plantar fasciitis’ door Chia, Suresh, Kuah, Ong, Phua and Seah 2009

The Effectiveness of a Sports Orthotic by Fitzgerald, 1995 – 96

‘Can custom-made biomechanics shoe orthoses prevent problems in the back and lower extremities? A randomized, controlled intervention trial of 146 Military Conscripts’ door Larsen, Weidech & Leboeuf-Yde, 2001.

‘Do foot orthoses change lower limb muscle activity in flat arched feet towards a pattern observed in “normal arched” feet?’ door Murley, Landorf & Menz, 2010

‘Effectiveness of foot orthoses to treat plantar fasciitis – a randomized trial’ door Landorf, Keenan & Herbert 2006

Komen ze in verschillende maten?

Ja, Formthotics™ zijn verkrijgbaar in de maten van XXS (voorheen Youth) tot en met XXL. Ze komen ook in verschillende modellen, dikten en hardheid. Raadpleeg de maattabel om je maat te vinden.

Hoe laat gaat een set Formthotics mee?

Formthotics™ gaat normaal gesproken even lang mee als het paar schoenen waarin ze worden gebruikt. Bij intensief gebruik is de gemiddelde verbruiksduur voor een paar Formthotics™ rond de 12 maanden.

Formthotics ™ zijn inclusief een niet goed geld terug garantie van 12 maanden.

Kunnen Formthotics schoon worden gemaakt?

Ja, dat kunnen ze. Was ze gewoon in koud of warm water met een beetje wasmiddel en spoel ze af met water. Droog ze af met een handdoek en ze kunnen weer terug in je schoenen.

Het Formax™-foam is waterdicht en neemt geen zweet op, waardoor de groei van bacteriën en schimmels wordt voorkomen, die voetgeur veroorzaakt en kan leiden tot infectie of voetschimmel (tinea). Formthotics ™ hebben extra bescherming van een antimicrobieel product genaamd Ultra-Fresh™.

Waar zijn Formthotics van gemaakt?

Formthotics zijn gemaakt van het unieke, gepatenteerde PE-schuim Formax ™, een soort polyethyleen schuim met gesloten cellen. Dit schuim verschilt ingrijpend van het EVA waar de meeste andere schuiminlegzolen van zijn gemaakt.

Formax ™ is volledig thermoplastisch (vormbaar door warmte), wat betekent dat de inlegzolen zich bij relatief lage temperaturen vorm naar de voeten van de gebruikers. De gesloten celstructuur zorgt dat de inlegzool volledig waterdicht is en geen bacteriën of ziektekiemen absorbeert.

Formthotics ™ zijn antimicrobieel. Dit komt door de samenstelling van het schuim met gesloten cellen. Zo kan er geen verontreinigingen worden geabsorbeerd met aanvullende de werking van antimicrobiële middel Ultra-Fresh ™, dat de groei van bacteriën en schimmels voorkomt. Onafhankelijke laboratoriumtests tonen aan dat Formax ™ een ​​100% oppervlakteremming van A.niger en S.aureus kent.

Wie ontwerpt en maakt Formthotics?

Wie ontwerpt en maakt Formthotics?

Formthotics ™ zijn uitgevonden door Dr. Charlie Baycroft (voorheen medisch directeur van Foot Science International) met hulp en deskundig advies van podotherapeuten, specialisten in sportgeneeskunde en fysiotherapeuten.

Formthotics worden al meer dan 30 jaar geproduceerd door Foot Science International in Christchurch, Nieuw-Zeeland.