Hardlopen

Verhoog je snelheid en verbeter je uithoudingsvermogen

 • Drukverdeling over totale voet
 • Meer balans en stabiliteit
 • Verbeterd comfort dankzij extra demping
 • Ultra lichtgewicht, slechts 18 gram (Run Dual maat M)
 • Herstelt de natuurlijke stand van uw voeten
 • Haal het maximale uit uw hardloopschoenen
 • Gebruikt door vele top atleten
 • Effectief tegen blessures (wetenschappelijk bewezen)
Formthotics Hardlopen

Run dual

PaddedImage292110FFFFFF-RB-Orig-1-large

Formthotics™ Run Dual biedt lopers zowel ondersteuning als controle dankzij de dubbele Formax™ foam laag.

Run single

PaddedImage292110FFFFFF-Blue-Orig-1-large

Run Single biedt de Formthotics™ 3D maatwerk pasvorm wanneer in de schoen weinig ruimte beschikbaar is.

Run dual (groen/blauw)

Formthotics™ Run Dual geeft extra comfort dankzij de zachte toplaag terwijl de basis zorgt voor ondersteuning en stabiliteit tijdens het hardlopen.

Run ShockStop

Formthotics™ Run ShockStop is een speciale high performance inlegzool voor maximale schokdemping.  Run ShockStop zorgt voor maximale schokdemping en ondersteuning en biedt zo veel comfort aan de hardloper.

Met plezier hardlopen wordt vaker dan nodig doorkruist door blessures. Veel van deze blessures worden veroorzaakt door overbelasting, zoals het geval bij plantaire fasciitis (ontsteking aan de bindweefselband die de bal van de voet met het hielbeen verbindt), een lopersknie, ontsteking van de achillespees, mediaal tibiaal stress syndroom (scheenbeenvlies ontsteking) en ITB syndroom (pijn aan peesband aan de buitenzijde van het bovenbeen die van het bekken naar het onderbeen loopt).

Formthotics™ helpt bij het opnieuw uitlijnen van het lichaam vanaf de basis, zorgt voor schokdemping en ontlasting van drukpunten door het lichaamsgewicht te verdelen over de hele voet. Eigenschappen die extra belangrijk zijn bij het lopen op harde ondergronden. Formthotics™ brengt uw voeten in de natuurlijke positie, om vermoeidheid tegen te gaan en stabiliteit en souplesse te stimuleren. 

Lopen met Formthotics™ helpt u bij het aangaan van sportieve uitdagingen, en misschien wel belangrijker, draagt bij aan meer plezier tijdens het hardlopen!

Wandelen & hiking

Stap in het avontuur op ieder terrein

 • Voorkom blaren door betere drukverdeling
 • Meer comfort door extra demping
 • Minder belasting voor voeten, enkels, knieën, heupen en rug
 • Houd je voeten warm, droog en fit
 • Haal het beste uit je wandelschoenen
 • Herstelt de natuurlijke stand van de voeten
Het Verschil

Hike dual

Formthotics™ Hike dual is ontworpen voor gepassioneerde wandelaars om optimale steun en maximaal comfort te bieden.

Hike dual (blauw/groen)

Formthotics™ Hike dual is ontworpen voor gepassioneerde wandelaars om optimale steun en maximaal comfort te bieden.

Formthotics™ Hike is ontworpen voor gebruik in moderne hiking en wandelschoenen. Dit model biedt maximale ondersteuning en optimale stabiliteit aan de hiel en voetboog op alle soorten terrein, dit in combinatie met excellente demping.

Formthotics™ Hike verdeelt het lichaamsgewicht gelijkmatig over de voet en voorkomt overbelasting. Het ondersteunt de natuurlijke houding van de voet en helpt om de balans te verbeteren, vermoeidheid en overbelasting te voorkomen. De schokdemping reduceert de kans op overbelasting van spieren, pezen en gewrichten. 

Fietsen

De slimme connectie tussen uw voeten en de pedalen

 • Comfort voor je voeten tijdens lange ritten
 • Minder puntbelasting thv. pedaal door drukverdeling over hele voet
 • Optimaal rendement uit je benen en voeten
 • Met 18 gram* een minimale toename van de roterende massa
 • Herstelt de natuurlijke houding van de voet
 • Ontworpen door podologen voor alle fietsers en fietsschoenen
 • Effectief tegen typische fiets blessures (wetenschappelijk bewezen)*Gewicht van Bike Dual, maat M
Formthotics Fietsen

Bike single

Formthotics™ Sport Cycle Single is specifiek ontworpen voor nauwsluitende fietsschoenen.

Bike dual

Formthotics™ Cycle Dual beschikt over hetzelfde slanke ontwerp als de Fiets Single met een extra laag als toevoeging voor meer comfort.

Formthotics™ Sport Cycle komen tegemoet aan de wensen van alle fietsers. De inlegzolen helpen competitieve rijders om nog beter te presteren, terwijl recreatieve fietsers meer plezier aan hun ritten zullen beleven door toegenomen comfort.  

Wegrenners, mountain bikers, triatleten en baanwielrenners; Formthotics™ Sport Cycle is toepasbaar voor iedere discipline. Elke fietsers profiteert van een betere krachtoverdracht, omdat de druk gelijkmatiger wordt verdeeld over de voet. 

Het slanke en slimme ontwerp voorkomt overbelasting van de drukpunten, gaat verkramping tegen en beschermt de voet tegen kou en vocht dat via de zool probeert binnen te dringen.

Golf

18 holes lang plezier en prestaties

 • Meer comfort dankzij optimale drukverdeling
 • Meer balans door wetenschappelijk ontwerp
 • Reduceert vermoeidheid en spierpijn
 • Haal het maximale uit uw golfschoenen
 • Herstelt de natuurlijke houding van uw voeten
Formthotics Golf

Golf single

Optimale demping, comfort en ondersteuning voor iedere golfschoen.

Golf dual

Voor golfers die op zoek zijn naar maximale demping, comfort en ondersteuning.

Als je jezelf comfortabel voelt, met de juiste houding en het goede gevoel, dan speel je beter en geniet je meer van je golfspel.

Formthotics™ Golf optimaliseert de passing van je schoenen, zorgt voor een betere balans, stabiliseert de houding en zorgt voor een betere krachtontwikkeling in je benen. Dit resulteert in betere controle, meer kracht en meer precisie in uw slagen. Een eenvoudige manier om uw handicap te verlagen!

Formthotics™ Golf zorgt voor comfort op lange termijn en verminderd vermoeidheid door de hele voet te ondersteunen en door het lichaamsgewicht en de druk te verdelen over de hele voet. Dit gaat vermoeidheid in de voeten en in het onderlijf tegen, zeker tijdens de laatste 9 holes.

Uw spel wordt constanter en u geniet meer van het golfen. Samen met een afname van spierpijn en verkramping zult u ook meer controle en kracht ervaren. Het toegenomen comfort helpt om u beter te kunnen concentreren op de holes en zal u een betere golfer maken.

Fysiotherapeuten die zelf gepassioneerde golfers zijn onderschrijven dat Formthotics™ Golf spelers kunnen helpen, zeker als de voeten naar binnen kantelen tijdens het lopen (pronatie). “Als je rechter voet naar binnen kantelt, dan zal dit invloed hebben op de backswing zodra de voet niet goed afrolt. Dit zal op termijn kunnen leiden tot overbelasting van de bekken, onderrug, schouders en nek.”

Voetbal & hockey

Lichtvoetig op jacht naar doelpunten

 • Meer comfort en betere wendbaarheid
 • Meer stabiliteit en kracht
 • Minder verzuring van de spieren
 • Sneller herstel
 • Haal het maximale uit je schoenen
 • Ondersteun je voeten op natuurlijke wijze
Formthotics Voetbal

Voetbal single

Formthotics™ Voetbal Single biedt functionele ondersteuning exact afgestemd op de moderne en nauwsluitende sportschoenen van nu.

Voetbal dual

Formthotics™ Voetbal Dual kent hetzelfde ontwerp als Voetbal Single met als toevoeging een zachte toplaag voor extra comfort en bescherming.

Sporters veranderen op het veld vaak van richting. Het lichaam en specifiek de voeten staan voor de uitdaging om al die verschillende bewegingen – rennen, stoppen, draaien en keren in alle richtingen – te verwerken.

Formthotics draagt bij aan ondersteuning, comfort en een efficiente energieverplaatsing. Formthotics™ Voetbal is speciaal ontworpen voor gebruik in moderne nauwsluitende veldschoenen met noppen en is daardoor breed toepasbaar in vele sporten zoals: voetbal, hockey, rugby, american football en cricket. Formthotics™ zorgt voor extra comfort in de vaak minimalistische sportschoenen.

Formthotics™ Voetbal verdeelt het lichaamsgewicht beter over de totale voet, om overbelasting van drukpunten tegen te gaan. De inlegzolen ondersteunen de voeten op natuurlijke wijze, gaan vermoeidheid tegen, stimuleren herstel, geven directe feedback tijdens de dynamische sport activiteiten en ondersteunen het lichaam vanuit de basis: de voeten.

Skiën

Vlieg over de pistes met een geheim wapen in je skischoenen!

 • Meer comfort, meer reactiesnelheid en feedback
 • Verbetert stabiliteit en kracht
 • Verkleint de druk op spieren, gewrichten en pezen
 • Betere schokdemping
 • Verminder spierpijn en spierverkramping
 • Houd je voeten warm
 • Geef uw voeten natuurlijke ondersteuning
Formthotics Ski

Ski single

Formthotics™ Ski Single zorgt voor 3D maatwerk in uw ski-schoenen zonder gewicht toe te voegen.

Ski dual high

Formthotics™ Ski Dual High is specifiek ontworpen voor het gebruik in ski-schoenen en zorgen voor optimale ondersteuning en controle plus duurzaam comfort.

Ski dual ultra

Formthotics™ Ski Dual Ultra is het model voor de aanvallende en veeleisende skier die nog meer steun verlangt dan de Formthotics™ Ski Dual High al biedt.

Ski single high

Formthotics™ Ski Single High biedt optimale pasvorm en ondersteuning aan de technisch veeleisende en competitieve skier voor toepassing in nauwsluitende race ski-schoenen.

Ski tour single

Formthotics™ Ski tour single is toegesneden op de wensen van de recreatieve toerskier voor toepassing in alle soorten skischoenen.

Ski tour dual

Formthotics™ Ski Tour dual is vergelijkbaar met de ski tour single met de toevoeging van extra comfort voor uw voeten.


Skien draait om gevoel en controle. Alle beweging beginnen in het onderlijf en de voeten zijn hierbij de dirigent. Formthotics™ ski biedt een betere verdeling van het gewicht over de voet, waardoor een betere verdeling wordt bereikt voor nog meer controle over de ski’s tijdens het afdalen.


Voor alle skiers, van recreatief tot professional, zijn Formthotics™ Ski beschikbaar in verschillende modellen. Formthotics™ Ski zijn ontworpen voor optimale passing in alle soorten ski schoenen.


Met Formthotics™ Ski heeft u meer controle, en daarom meer kracht en snelheid. Uw voeten blijven warmer en u ervaar meer comfort zodat u langer op de ski’s kunt staan. Ze beleeft u nog meer plezier aan het skien omdat u meer uren per dag van de pistes kunt razen.

Hoe maakt Formthotics het verschil?

Formthotics combineert een uniek ontwerp, materiaalkeuze en productietechniek tot de ultieme maatwerk inlegzool. Ons doel is een natuurlijke passing met optimale ondersteuning en comfort voor uw voet. Formthotics worden op wetenschappelijke basis ontworpen en geproduceerd door Foot Science International in Nieuw-Zeeland.

thermoformable

Te vormen door warmte

Formthotics zijn te vormen door warmte (thermoformable) op relatief lage temperatuur en behouden daarbij hun unieke vorm. De inlegzool wordt zo exact gevormd naar de contouren van uw voet én uw schoen, zodat een unieke pasvorm op maat ontstaat.

Formax

Foot Science International’s exclusieve foam is gemaakt van hoogwaardig ‘closed cell’  polyethyleenschuim. Het is de intelligente basis voor de meest veelzijdige, lichtgewicht en ondersteunde inlegzool mogelijk.

Arch-support

Ondersteuning voetboog

De unieke druppelvormig gefreesde ondersteuning voor de voetboog zorgt ervoor dat uw voet is ondersteund in de neutrale positie en biedt ondersteuning voor de middenvoet in langs-, dwars- en diagonale richting.

Iconen

Hiel cup

De diepe hiel cup zorgt voor een verbeterde ondersteuning en positionering van de hiel en de totale voet, draagt actief bij aan het absorberen van trillingen en het minimaliseren van overbelasting van de hiel.

Antibacterieel & antischimmel

Formthotics bevat Ultra-Fresh™ dat de groei van bacteriën en schimmels afremt en zo zweetvoeten en transpiratie tegengaat. Het draagt actief bij aan het gezond houden van uw voeten.

ShockStop

Sommige Formthotics zijn voorzien van ShockStop, een unieke mix van foamsoorten dat zorgt voor maximale schokabsorptie en schokdemping. Dit minimaliseert effect op de spieren, gewrichten en pezen en draagt bij aan een sneller herstel na prestaties. Onafhankelijke laboratorium tests hebben aangetoond dat ShockStop ruim twee keer zo effectief is als andere materialen.

3D gefreesd

Ieder paar Formthotics wordt 3D gefreesd uit een massief blok schuim. Dit high tech proces zorgt voor een consistente schuimstructuur met als voordelen maximale ondersteuning voor uw voeten en het minimaliseren van drukpunten over meerdere jaren.

Extra energie bij iedere activiteit

Heeft u de ambitie om uw sportieve of professionele prestaties te verbeteren? Bent u op zoek naar extra comfort en ondersteuning in uw schoenen? De uitgebreide collectie van Formthotics is specifiek ontworpen voor gebruik in uw type schoen. Formthotics Sport, Everyday en Jeugd helpen om het meeste uit uw schoenen te halen, geven optimale ondersteuning bij iedere beweging en garanderen maximaal plezier tijdens uw activiteiten.

voet2
Sports
Business
Casual
Inspired by nature

Sinds 1984 geïnspireerd door de natuur

Formthotics is geboren tijdens een strandwandeling op blote voeten. De inspiratie volgde uit de observatie dat het zand de voet optimaal ondersteunt. Stap na stap, en op natuurlijke wijze. Lopen op schoenen zou net zo fijn moeten zijn als lopen op blote voeten in het zand. Vanuit deze filosofie ontwikkelde Dr. Charlie Baycroft in 1984 het eerste paar Formthotics.

De uitvinding van Formax schuim, dat door lichaamstemperatuur is te vormen, betekende de definitieve doorbraak. Sindsdien ervaren miljoenen mensen over de hele wereld de toegevoegde waarde van de inlegzolen uit Nieuw-Zeeland.

Al ruim 30 jaar

Al ruim 30 jaar biedt Formthotics optimaal comfort en ondersteuning tijdens werken, sporten en vrije tijd dankzij de combinatie van een ontwerp op basis van medische wetenschap en een reeks unieke producteigenschappen.

Dankzij de brede collectie is Formthotics toepasbaar in alle soorten schoenen en geschikt voor alle activiteiten en avonturen die mensen dagelijks aangaan.

Formthotics ondersteunt de voet op natuurlijke wijze, waardoor u meer comfort ervaart. Door het lichaamsgewicht over u hele voet te verdelen wordt overbelasting van spieren, pezen en gewrichten tegen gegaan.

Plezier, prestaties, preventie

Ongeacht de activiteit of het type schoen helpt Formthotics mensen om meer te genieten van het leven, meer energie te ervaren tijdens werk, sport en vrije tijd, blessures te voorkomen en zelfs te verhelpen. Step into your power met Formthotics!