Medische wetenschap voor dagelijks gebruik

Ons lichaam bestaat uit een ​​serie complexe systemen die met elkaar in verband staan en elkaar beïnvloeden. De voeten vormen letterlijk de basis van een systeem waarin enkels, knieën, heupen en (onder)rug met elkaar zijn verbonden. Formthotics waarborgt een optimaal contact tussen uw unieke voet en uw schoen, corrigeert de voetstand en het looppatroon. 

De basis van Formthotics ligt in de medische wetenschap. Het ontwerp en materiaalkeuze van Formthotics biedt antwoord op het voorkomen en ook verhelpen van lichamelijke klachten, zoals vermoeidheid, spierpijn en gewrichtsklachten.

Formthotics zorgt voor een optimale verdeling van het lichaamsgewicht over uw voeten en draagt zo bij aan meer plezier tijdens werk, sport en vrije tijd. Step into your power!

Het Verschil
pasvorm

Goed voor iedere voet

Formthotics ondersteunt ieder type voet en is geschikt alle mensen.

Voet types

Waarom past Formthotics bij iedereen?

Formthotics is vormbaar door hitte. Zo ontstaat een exacte pasvorm die perfect is afgestemd op uw voet. Formax schuim vormt zich onder invloed van hitte op relatief lage temperaturen en behoudt daarbij zijn unieke vorm en model. Deze onderscheidende eigenschap zorgt voor een exacte passing van de zool tussen zowel uw voeten als uw schoenen.

De voordelen van Formthotics:

– optimale drukverdeling
– meer demping en comfort
– steun en stabiliteit voor uw voeten en enkels
– corrigeren van voetstand en onderlijf
– betere pasvorm (omdat ze vormen naar uw voeten)

Formthotics-in-shoe

thermoformable

Te vormen door warmte

Formthotics zijn te vormen door warmte (thermoformable) op relatief lage temperatuur en behouden daarbij hun unieke vorm. De inlegzool wordt zo exact gevormd naar de contouren van uw voet én uw schoen, zodat een unieke pasvorm op maat ontstaat.

Arch-support

Ondersteuning voetboog

De unieke druppelvormig gefreesde ondersteuning voor de voetboog zorgt ervoor dat uw voet is ondersteund in de neutrale positie en biedt ondersteuning voor de middenvoet in langs-, dwars- en diagonale richting.

Iconen

Hiel cup

De diepe hiel cup zorgt voor een verbeterde ondersteuning en positionering van de hiel en de totale voet, draagt actief bij aan het absorberen van trillingen en het minimaliseren van overbelasting van de hiel.

SetWidth600-Formthotics-heating-machine-white-shoe
tech-red
Inspired by nature

Sinds 1984 geïnspireerd door de natuur

Formthotics is geboren tijdens een strandwandeling op blote voeten. De inspiratie volgde uit de observatie dat het zand de voet optimaal ondersteunt. Stap na stap, en op natuurlijke wijze. Lopen op schoenen zou net zo fijn moeten zijn als lopen op blote voeten in het zand. Vanuit deze filosofie ontwikkelde Dr. Charlie Baycroft in 1984 het eerste paar Formthotics.

De uitvinding van Formax schuim, dat door lichaamstemperatuur is te vormen, betekende de definitieve doorbraak. Sindsdien ervaren miljoenen mensen over de hele wereld de toegevoegde waarde van de inlegzolen uit Nieuw-Zeeland.

Al ruim 30 jaar

Al ruim 30 jaar biedt Formthotics optimaal comfort en ondersteuning tijdens werken, sporten en vrije tijd dankzij de combinatie van een ontwerp op basis van medische wetenschap en een reeks unieke producteigenschappen.

Dankzij de brede collectie is Formthotics toepasbaar in alle soorten schoenen en geschikt voor alle activiteiten en avonturen die mensen dagelijks aangaan.

Formthotics ondersteunt de voet op natuurlijke wijze, waardoor u meer comfort ervaart. Door het lichaamsgewicht over u hele voet te verdelen wordt overbelasting van spieren, pezen en gewrichten tegen gegaan.

Plezier, prestaties, preventie

Ongeacht de activiteit of het type schoen helpt Formthotics mensen om meer te genieten van het leven, meer energie te ervaren tijdens werk, sport en vrije tijd, blessures te voorkomen en zelfs te verhelpen. Step into your power met Formthotics!