Business & avond

Neem de volgende stap in comfort voor je voeten

  • Stijlvol dankzij de zwarte kleurstelling aan beide zijden
  • Ontworpen voor meer comfort in alle dress schoenen, zelfs de meest slanke en nauwsluitende modellen
  • Vermindert irritatie en pijn en verbeter je uithoudingsvermogen
  • Ondersteunt je voeten op natuurlijke wijze
Formthotics Business

Fashion

Fashion heeft de pasvorm voor optimaal comfort en ondersteuning in business schoenen met een slanke neus.

Fashion 3/4

Fashion 3/4 is een verkorte versie voor optimaal comfort en ondersteuning in business schoenen, laarzen en pumps.

Narrow 3/4

Narrow 3/4 is de oplossing voor optimaal comfort en ondersteuning in schoenen, laarzen en pumps waar de ruimte beperkt is.


De Formthotics™ business is geschikt voor alle soorten business en mode schoenen. Ook in schoenen waar door de beperkte ruimte gebruik van een extra inlegzool een uitdaging is.


Formthotics™ Dress zijn slank, bieden een maatwerk passing met veel comfort en zien er bovendien goed uit. Het is de oplossing om meer comfort, stabiliteit en controle te ervaren in schoenen waar de ondersteuning en constructie te wensen overlaat.

In vele beroepen, bijvoorbeeld in de horeca, ziekenhuizen, bankpersoneel of in de luchtvaart, zijn mensen verplicht om representatieve schoenen te dragen. Zeker na een dienst van 8 uur kunnen deze schoenen behoorlijk oncomfortabel voelen met onnodige vermoeidheid als gevolg. Formthotics™ business is dan een effectieve oplossing.

Formthotics™ zet je voeten in een natuurlijke positie, zodat de belasting op spieren, pezen en gewrichten afneemt. U zult zich de hele dag, van vroeg of laat, energiek voelen. Zonder consessies te hoeven doen aan uitstraling!

Hoe maakt Formthotics het verschil?

Formthotics combineert een uniek ontwerp, materiaalkeuze en productietechniek tot de ultieme maatwerk inlegzool. Ons doel is een natuurlijke passing met optimale ondersteuning en comfort voor uw voet. Formthotics worden op wetenschappelijke basis ontworpen en geproduceerd door Foot Science International in Nieuw-Zeeland.

thermoformable

Te vormen door warmte

Formthotics zijn te vormen door warmte (thermoformable) op relatief lage temperatuur en behouden daarbij hun unieke vorm. De inlegzool wordt zo exact gevormd naar de contouren van uw voet én uw schoen, zodat een unieke pasvorm op maat ontstaat.

Formax

Foot Science International’s exclusieve foam is gemaakt van hoogwaardig ‘closed cell’  polyethyleenschuim. Het is de intelligente basis voor de meest veelzijdige, lichtgewicht en ondersteunde inlegzool mogelijk.

Arch-support

Ondersteuning voetboog

De unieke druppelvormig gefreesde ondersteuning voor de voetboog zorgt ervoor dat uw voet is ondersteund in de neutrale positie en biedt ondersteuning voor de middenvoet in langs-, dwars- en diagonale richting.

Iconen

Hiel cup

De diepe hiel cup zorgt voor een verbeterde ondersteuning en positionering van de hiel en de totale voet, draagt actief bij aan het absorberen van trillingen en het minimaliseren van overbelasting van de hiel.

Antibacterieel & antischimmel

Formthotics bevat Ultra-Fresh™ dat de groei van bacteriën en schimmels afremt en zo zweetvoeten en transpiratie tegengaat. Het draagt actief bij aan het gezond houden van uw voeten.

ShockStop

Sommige Formthotics zijn voorzien van ShockStop, een unieke mix van foamsoorten dat zorgt voor maximale schokabsorptie en schokdemping. Dit minimaliseert effect op de spieren, gewrichten en pezen en draagt bij aan een sneller herstel na prestaties. Onafhankelijke laboratorium tests hebben aangetoond dat ShockStop ruim twee keer zo effectief is als andere materialen.

3D gefreesd

Ieder paar Formthotics wordt 3D gefreesd uit een massief blok schuim. Dit high tech proces zorgt voor een consistente schuimstructuur met als voordelen maximale ondersteuning voor uw voeten en het minimaliseren van drukpunten over meerdere jaren.

Extra energie bij iedere activiteit

Heeft u de ambitie om uw sportieve of professionele prestaties te verbeteren? Bent u op zoek naar extra comfort en ondersteuning in uw schoenen? De uitgebreide collectie van Formthotics is specifiek ontworpen voor gebruik in uw type schoen. Formthotics Sport, Everyday en Jeugd helpen om het meeste uit uw schoenen te halen, geven optimale ondersteuning bij iedere beweging en garanderen maximaal plezier tijdens uw activiteiten.

voet2
Sports
Business
Casual
Inspired by nature

Sinds 1984 geïnspireerd door de natuur

Formthotics is geboren tijdens een strandwandeling op blote voeten. De inspiratie volgde uit de observatie dat het zand de voet optimaal ondersteunt. Stap na stap, en op natuurlijke wijze. Lopen op schoenen zou net zo fijn moeten zijn als lopen op blote voeten in het zand. Vanuit deze filosofie ontwikkelde Dr. Charlie Baycroft in 1984 het eerste paar Formthotics.

De uitvinding van Formax schuim, dat door lichaamstemperatuur is te vormen, betekende de definitieve doorbraak. Sindsdien ervaren miljoenen mensen over de hele wereld de toegevoegde waarde van de inlegzolen uit Nieuw-Zeeland.

Al ruim 30 jaar

Al ruim 30 jaar biedt Formthotics optimaal comfort en ondersteuning tijdens werken, sporten en vrije tijd dankzij de combinatie van een ontwerp op basis van medische wetenschap en een reeks unieke producteigenschappen.

Dankzij de brede collectie is Formthotics toepasbaar in alle soorten schoenen en geschikt voor alle activiteiten en avonturen die mensen dagelijks aangaan.

Formthotics ondersteunt de voet op natuurlijke wijze, waardoor u meer comfort ervaart. Door het lichaamsgewicht over u hele voet te verdelen wordt overbelasting van spieren, pezen en gewrichten tegen gegaan.

Plezier, prestaties, preventie

Ongeacht de activiteit of het type schoen helpt Formthotics mensen om meer te genieten van het leven, meer energie te ervaren tijdens werk, sport en vrije tijd, blessures te voorkomen en zelfs te verhelpen. Step into your power met Formthotics!